Polet

O PASMINI

Konj Quarab je križanac Arapa i Quartera. Relativno novija pasmina, to su konji koji nose karakteristike i stočnog konja i arapskih krvnih linija. Tijekom desetljeća ovi su konji stekli ogromnu popularnost i imaju svoj vlastiti registar pasmina. Fizičke karakteristike mogu se razlikovati od pojedinca do pojedinca, ovisno o omjeru krvi staleža i arapskih roditelja. Arapski tipovi uglavnom imaju duže vratove i  su im izravnane sapi. Quarteri uglavnom imaju mišićave noge i zaobljene sapi.

Ovakvi mješanci kombiniraju izvrsnu fizičku podobnost Arapa za stazu s mirnijim temperamentom hladnokrvnih pasmina. Za mnoge jahače poluarapijac je savršeni spoj.

POLET je konj za iskusne jahače jer je najtvrdoglaviji od svih i nije za školu jahanja pošto ima običaj da šuta zadnjim nogama, ali je zato odličan za terensko jahanje – ide svugdje i ne boji se ničega i jako je pouzdan. Isto tako jako voli pozirati – već je bio model na nekoliko vjenčanja. U njegvoj blizini sakrijte sve poslastice i jabuke jer je vješt lopov.

  • Pasmina Arapski i Quarter, Quarab
  • Godina rođenja 04.07.2015.
  • Visina 152 cm
  • Karakter Inteligentan, neustrašiv