Baccardi

O PASMINI

Velški poniji, porijeklom iz Velike Britanije – Whales,  vjerojatno su se razvili iz miješanja autohtonih ponija s arapskim, čistokrvnim i haknijskim krvnim linijama. Uzgajali su ih u brdima i planinama Walesa, gdje su neravni teren i oštra klima često davali samo rijetke trave i mahovinu za hranu. Zbog toga su ovi konji izuzetno izdržljivi, snažni i prilagodljivi.

Arapski utjecaj vidljiv je u lijepoj glavi velškoga ponija. Zahvaljujuci širokom čelu, velikim očima i udubljenu profilu, ostavlja dojam arapskog konja. To najvjerojatnije potječe jos od rimskoga doba kad su osvajačke vojske sa sobom dovele konje koji su bili uhvaćeni tijekom afričkih ratova. Ostavili su ih za sobom kad su se povukli 410. godine.

Postoje četriri kategorije konja u ovoj pasmini. U grupi A je Velški planinski poni, najmanji, grupa B su profinjeniji poniji, vise jahači, u grupi C su teži i veći poniji a grupa D je zapravo Velški Cob, odnosno strastvena životinja koja podsjeća na krupniju verziju planinskog ponija.

 BACCARDI je pravi sportski konj, neustrašiv i živ. Prekrasno svijetlo žute boje on je maskota našeg kluba. Zabavan je i smiješan. Njegov je najbolji prijatelj Dado.

  • Pasmina Velški poni, grupa B
  • Godina rođenja 30.06.2015.
  • Visina 146 cm
  • Karakter Spretan, inteligentan, neustrašiv