Sony

O PASMINI

Engleski punokrvnjak (eng. Thoroughbred) rasa je konja najbolje poznata po upotrebi u konjskim trkama. To su konji, koji su poznati po svojoj agilnosti, brzini i duhu.

Engleski punokrvnjaci uglavnom se koriste za trke, ali se također uzgajaju i za druge jahačke discipline, kao što su šou skakanje, kombinirani trening, dresura, polo i lov na lisice. Također se često križaju, kako bi se dobile nove rase ili poboljšale postojeće. Imali su utjecaja u nastanku kvartalnih, standardnih, anglo-arapskih i raznih toplokrvnih rasa.

Hrvatski hladnokrvnjak hrvatska je pasmina konja. Najbrojnija je autohtona pasmina konja.
Nastao je dugotrajnim križanjem toplokrvnih kobila s uvezenim pastusima hladnokrvnih pasmina. U počecima i u manjem broju slučajeva korišteni su pastusi ardenske, peršeronske, brabantske, a u skorije vrijeme i u puno većem obimu, mađarski hladnokrvni pastusi. Nakon svih tih križanja nastao je čvrst, radni konj, jakih kostiju, nešto teže, ali ne prevelike glave. Otporna je pasmina, dobre plodnosti i skromnih zahtjeva u prehrani. Koristio se za poslove na polju na području središnje Hrvatske, gdje se i danas najviše uzgaja, naročito u okolici Siska.

SONY

Sony je drag i poslušan. Jedan je od društvenijih konja na ranču. Za njega se lako može reći da je veliki medo.

  • Pasmina Engleski punokrvnjak i hladnokrvnjak
  • Godina rođenja
  • Visina 175 cm
  • Karakter Poslusan, drustven